ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова дигитална учионица за Економску школу у Нишу

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за средње образовање Милош Благојевић обишао је данас Економску школу у Нишу, која је у оквиру пројекта Еуробанке „Школа као нацртана за вас“ добила рачунарску и другу неопходну опрему у вредности од више од милион динара, за формирање дигиталне учионице.

Ово је веома важна донација за Економску школу у Нишу и захвални смо Еуробанци која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе нашег школског система. Ученици и професори радиће у савременим условима и имаће прилику да унапреде дигиталне вештине“, рекао је Благојевић.

Он је истакао да савремено и квалитетно образовање није могуће без процеса дигитализације, којом се значајно унапређују компетенције и ученика и наставника.

Заједнички циљ свих нас је да улажемо у побољшање квалитета образовања и зато ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставити да ради на обезбеђивању квалитетних услова за рад. Због тога настојимо да кроз различите пројекте и у сарадњи са партнерима у што већем обиму побољшамо процес и услове учења“, рекао је Благојевић.

Током четири године године колико се спроводи пројекат Еуробанке „Школа као нацртана за Вас”, опремљено је девет рачунарских кабинета, у осам средњих школа у седам градова Србије, а издвојено је више од 8,2 милиона динара.

Loading