ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова донација компаније КПМГ

Компанија КПМГ  донирала је Министарству просвете, науке и технолошког развоја сервер уређај, који ће бити употребљен за електронске сервисе Министарства, а донацијом 50 рачунара наставила је да подржава акцију опремања школа рачунарском опремом, коју Министарство просвете континуирано спроводи.

Сервер који је донирао КПМГ биће употребљен за електронске сервисе министарства – еСдневник и надзор дигиталних образовних садржаја и представља веома значајну донацију, изјавио је данас Бојан Радић руководилац пројекта „еПросвета” Министарства просвете.

Другој Економској школи у Београду уручено је данас 25 рачунара који ће бити употребљени за имплементацију електронског ЕС дневника, а до краја недеље је у плану и уручење донације од 25 рачунара за Економску школу ’Нада Димић’ у Београду, изјавила је Маријана Павловић из КПМГ и додала да је та компанија у претходном периоду подржала програм Министарства донацијом  47рачунара, а да је у плану да до краја године донира још 40 рачунара.

Опремање основних школа рачунарима је завршено. С обзиром да неке школе имају старе рачунаре, циљ Министарства је да се школама обезбеде рачунари стари до пет година. Ако се то има у виду, школама недостаје око 11.000 рачунара старих до пет година, рекао је Радић из Министарства просвете, који је присуствовао донацији рачунара Другој економској школи.

Он је додао да је Министарство ове године почело и опремање средњих школа рачунарском опремом и позвао све друштвено одговорне компаније да подрже ову акцију.

Loading