ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова фискултурна сала у Железничко-техничкој школи у Београду

Помоћник министра за ученички и студентски стандард и инвестиције мр Љубиша Антонијевић отворио је у понедељак, 26. октобра 2015. године нову фискултурну салу у Железничкој техничкој школи из Београда. Средства за реконструкцију је финансирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

„Ученици, њих око 1500 сада имају много боље услове него што су имали. Сала је изграђена по савременим принципима енергетске ефикасности и безбедности“, навео је Антонијевић, додајући да је за реконструкцију сале и помоћних просторија издвојено око 17 милиона динара . Он је нагласио да ће Министарство и даље наставити да улаже у образовно-васпитне установе би се побољшали услови за боравак и смештај ученика и студената.

Према изјави директора дома мр Веселина Анђелића сала је саграђена 1963. године, када и сам објекат Дома и од тада нису на њој рађене промене.

„Како салу користи велики број ученика Железничке техничке школе и Дома ученика средње железничке школе она својим изгледом и функцијом она није задовољавала основне потребе младих за физичким вежбањем. Реконструкцијом и реновирањем школа и дом су добили модерно опремљену салу која ће служити садашњим и будућим генерацијама ученика за њихово редовно и рекреативно бављење физичким активностима“, навео је Анђелић.

Loading