ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова Варош: Закони ускоро на јавној расправи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас Oсновну школу „Живко Љујић” у Новој Вароши. У разговору са директором установе министар Шарчевић је рекао да су нови закони спремни за јавну расправу и да су кључне речи започетих реформи квалитет и одоговорност.

 

” Нама је једнако важно свако место у Србији због тога смо до сада посетили више од 60 општина и градова јер желимо да на лицу места видимо које су добре, а које лоше стране. Истовремено, у директном разговору упознајемо просветне раднике са променама које их очекују и бенефитима које ће донети”, рекао је министар.

С обзиром да се ближи крај школске године директор школе Ристо Поповић је указао да су ученици школе све упешнији на завршном испиту и да се много напора и воље улаже у њихову професионалну оријентацију. ”Након циклуса предавања, одласка у државна и приватна предузећа и тестирања дајемо савет ученицима коју средњу школу да упишу”, рекао је Поповић.

Предузетничко образовање и међупредметно повезивање које се од јесени уводи у пети разред на прави начин ће код деце развијати способности репродуктивног учења и створити добру основу за најбољи избор даљег школовања, поручила је саветница министра Габријела Грујић.

Loading