ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова зграда школе у Дражњу

Саветница министра Гордана Косановић и градоначелник Београда Синиша Мали обишли су  на почетку школске године у потпуности обновљену ОШ „Мића Стојковић” у Дражњу, која је пре три године изгорела у пожару.

Косановић је у име Министарства пожелела срећан полазак у школу свим првацима.

Надамо се да ће ова школа бити место на којем се осећају пријатно, где ће радо учити и уживати у дружењу – рекла је Гордана Косановић.

Градоначелник Београда је том приликом поручио да је нова зграда школе у Дражњу симбол промена и вредности за које се боре  сви у Београду, а првацима пожелео срећан полазак у школу и много лепих тренутака.

Пре три године ова школа је била уништена у пожару, био сам тада овде и обећали смо потпуну реконструкцију. Данас, на срећу свих ђака који је похађају, ова школа представља прави пример како би школе у Београду требало да изгледају.  Желимо да сваки ђак у нашем граду има у потпуности одговарајуће окружење за учење, похађање наставе или провођење слободног времена. На тај начин желимо да их мотивишемо да буду добри ђаци, да заврше образовање и потом потраже егзистенцију у својој земљи, рекао је Мали.

Он је подсетио да је то само једна од школа које су током лета обновљене средствима Града, и наласио да је око 100 милиона динара уложено у санацију 90 школа у Београду.

Прваке су на клупама чекали поклони компаније Comtrade Distribution и бренда „Тесла”, свеске и графитне оловке. Бренд „Тесла” је  у жељи да обрадује оне који полазе у школу финансирао набавку поклона добродошлице. Свеске и оловке су путем школских управа дистрибуиране основним школама за све ђаке прваке у Србији.  На тај начин бренд „Тесла” је првацима пожелео успешан почетак школовања.

Loading