ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нове публикације у оквиру пројекта „Инфо-линија за родитеље – подршка инклузивном образовању“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија УНИЦЕФ-а за Србију у склопу пројекта „Инфо-линија за родитеље – подршка инклузивном образовању“ организације Иницијатива за инклузију ВеликиМали учествовало је у одабиру литературе за запослене у образовању.

Одабране су две публикације које ће омогућити самостално учење уз помоћ објашњења, илустрација и упутстава. Публикације пружају важне и корисне информације о начину на који деца/ученици са и без развојних тешкоћама и инвалидитетом разумеју, уче и напредују.

Стручни приручник Позитивна дисциплина у подстицајном инклузивном окружењу креиран је са идејом да помогне запосленима у образовању како да ефективно васпитају ученике. Представљене су ненасилне методе за кориговање неприкладног понашања и конкретне позитивне дисциплинске мере едукатора широм света.

Приручник Правим путем – оквир за програм рада са децом раног узраста представља оквир за припрему програма рада са децом од рођења до узраста од шест година. Кроз овај приручник описано је како одрасли могу да подстакну развој и учење деце. Обухваћене су и илустроване важне теме као што су развијање партнерског односа између васпитача и родитеља, подстицање учења и развоја кроз интеракцију, оцењивање и игру.

Током овог пројекта, планирано да се преведе три до четири приручника за родитеље и запослене у образовању. Публикације ће бити изабране у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ-ом.

Loading