ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нови циклус обуке за стручне сараднике и наставнике за спровођење програма превенције накоманије

Нови циклус обуке за спровођење програма превенције накоманије намењен стручним сарадницима и наставницима из 10 основних школа са територије општина Палилула, Земун, Лазаревац и Обреновац  одржан је од 15 до 17. септембра у Београду.

Обуку је организовала Канцеларија Уједињених нација за питања дроге и криминала уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Почетку обуке је присуствовала и саветница министра просвете Гордана Косановић, која је истакла значај оваквих програма за остваривање позитивних исхода превенције.

Програм УНОДЦ је намењен ученицима старијег основношколаког узраста који ће током две године учествовати у 40 радионица. „Лионс квест вештине (Lions Quest) за адолесценцију“ су један у низу програма превенције који се спроводи у школама у Србији и који за циљ има оснаживање личних и социјалних вештина које доприносе резилијентности ученика на притисак окружења да пробају дрогу.

Више од 175 едукатора је до сада прошло обуке и успешно спроводе овај програм у својим школама, а намера је да се програм учини одрживим кроз сарадњу са локалним самоуправама, чиме би се повећао број школа и проширио број ученика обухваћених превенцијом.

Loading