ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нови компјутери за Економско-трговинску школу „Јован Трајковић“ у Зрењанину

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас Економско-трговинску школу „Јован Трајковић“ у Зрењанину, која је у оквиру пројекта Еуробанке „Школа као нацртана за вас“ добила 30 компјутера за опремање кабинета у тој школи , чија је вредност више од 1,1 милиона динара.

Обезбеђивање квалитетних услова за рад и учење један је од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Због тога настојимо да кроз различите пројекте и у сарадњи са партнерима у што већем обиму дигитализујемо систем, али и да побољшамо процес и услове учења у нашим школама“, рекао је министар Ружић

Он је изразио захвалност Еуробанци на подршци коју пружа економским школама широм Србије и додао да ће нови рачунари, које је данас добила и ова школа у Зрењанину, помоћи ученицима и наставницима у стицању потребних знања и вештина.

Нови рачунари ће бити од великог значаја ученицима ове средње школе у Зрењанину, јер су им неопходни за обуку у виртуелним предузећима, као и финансијско-рачуноводствену обуку, канцеларијско пословање, правне послове и електронско пословање.

За непуне три године, колико се спроводи пројекат „Школа као нацртана за Вас”, Еуробанк је модернизовала шест рачунарских кабинета у пет градова Србије, издвојивши више од 5,9 милиона динара и обезбедивши преко 120 рачунара, интерактивне табле, школски намештај и другу опрему.

Loading