ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нови програм подршке Serbia Ventures – Дугорочно улагање у стартап екосистем Србије

Фонд за иновациону делатност тражи партнера за оснивање фондова предузетничког капитала у циљу убрзавања раста стартап екосистема у Србији. Покретањем новог програма подршке Serbia Ventures, Фонд жели да подтстакне приватне инвеститоре да улажу у стартап предузећа са високим потенцијалом за раст.

Приватним инвеститорима са удруженим средствима, изграђеним пословним вештинам и стеченим инвестиционим искуством, од данас је на располагању дикретни подстицај до 5 милиона евра за оснивање успешног фонда предузетничког капитала. Нови вид подршке, смањује ризик приватним инвеститорима и повећава  доступности финансијских средстава за развој технолошких предузећа како би постигли значајнији успех на тржишту.

Дугогодишњим улагањем кроз програме подршке у раним фазама развоја, Фонд је потврдио да су младим предузећима након успешно завршеног основног развоја производа/услуге/технологије неопходна додатна улагања у виду менторства, финасисјких средстава и међународних пословних веза. Дугорочно улагање у иновациони стартап екосистем створиће перспективна предузећа са јачим пословним капацитетимa.

Детаљне предлоге дугорочних инвестиционих стратегија учесници јавног позива могу поднети online путем портала Фонда за иновациону делатност до 15. јуна 2022. године до 15 часова.

Средства за реализацију јавног позива безбеђена су из буџета Републике Србије, са раздела Министартва просвете, науке и технолошког развоја, а дизајн програма креиран је од стране Иницијативе „Дигиталне Србије“ кроз програм подршке Владе Швајцарске.

 

Loading