ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нови студијски програм на нишком Филозофском факултету

Настава за прву генерацију бруцоша на новом студијском програму Немачки језик и књижевност  у оквиру основних академских студија на Филозофском факултету у Нишу почеће 13. новембра.

Наставу ће похађати 30 бруцоша који су положили пријемни испит.

Нови студијски програм је покренут у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду, након што су Комисија за акредитацију и Национално акредитационо тело донели одлуку о акредитацији.

Индекси ће бруцошима бити свечано уручени 9. новембра на Дан Филозофског факултета, а настава ће почети 13. новембра. Индексе првој генерацији студената уручиће помоћник министра просвете за високо образовање Бојан Тубић и декан факултета Наталија Јовановић.

Студије немачког језика и књижевности су тринаести студијски програм у оквиру основних академских студија на Филозофском факултету Универзитета у Нишу.

За немачки језик и књижевност влада велико интересовање међу средњошколцима, јер  је Србија у великој мери, када је реч о привреди окренута немачком говорном подручју. Између осталог, доста  немачких компанија улагало је на југу Србије, а постоји и велика потреба за наставницима немачког језика.

Loading