ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нови вртић и обнова школе у Аранђеловцу

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас у МЗ Орашац свечаном отварању новоизграђеног вртића “Чаролија”. Објекат који је израђен у складу са најсавременијим стандардима деци ће омогућити боравак у здравом, природном окружењу. Средства за изградњу објекта, 7 милиона динара обезбедила је општина Аранђеловац.

Министар је потом са Бојаном Радовићем, председником Општине  Аранђеловац, обишао Основну школу „Светолик Ранковић“. Након разговора са наставницима и ученицима, министар Шарчевић је рекао да је школа као и већина образовно-васпитних установа грађена 70-их година и да захтева потпуну реконструкцију. У школи је већ замењен кров, али након комплетне реконструкције изгледаће као потпуно нови објекат.

Широм Србије обнављају се школе, само у прошлој години радови су били у чак 396 објеката, што говори да се просвети полако враћа оно што јој се деценијама није давало. Паралелно теку корените реформе које подстичу квалитет образовања, поручио је министар Шарчевић.

Председник Општине Аранђеловац Бојан Радовић изразио је задовољство што други пут министар просвете посећује ту општину, и што је повод за данашњу посету отварање вртића и најава нових улагања у школе.

Ускоро почиње велика реконструкција ОШ „Светолик Ранковић“, а више од 75 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима, рекао је Радовић.

Loading