ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ново постројење за рафинацију племенитих метала у Бору

У Институту за рударство и металургију отворено је ново постројење за рафинацију племенитих метала. То је полуиндустријско постројење за рафинацију племенитих метала, чиме ће се побољшати издвајање племенитих метала из руде. 

Постројење, које је финансирано из сопствених средстава овог изузетно успешног института, су пустили у рад  државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Владимир Поповић  и др директор института Миле Бугарин.

Том приликом одржан је састанак делегације министарства, у којој је био и помоћник министра др Саша Лазовић, са члановима Научног већа института, као и са младим истраживачима. Током разговора било је рели о плановима научноистраживачког рада за наредну годину, као и о проблемима и дилемама које оптерећују истраживаче у свакодневном раду.

Делегација Министарства је обишла и један део лабораторија Института за рударство и металургију, и том приликом се уверила у капацитете института, као и у брзину којом се институт развија. То је свакако заслуга руководства Института за рударство и металургију. Поред подршке државе, која се огледа и у сталном укључивању нових истраживача у пројекте института, институт је успео да претходних година издвоји значајна средства за набавку опреме и сигурно представља једно од најбољих места за рад и развој истраживача у Републици Србији.

Линк са догађаја отварања постројења:

 https://www.youtube.com/watch?v=Lo_ghLI3MNE&feature=youtu.be

 

Loading