ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обавештење о почетку израде Нацрта закона о финансирању високог образовања

Министарство просвете обавештава заинтересовану јавност о почетку рада на изради Нацрта закона о финансирању високог образовања на иницијативу и према смерницама Кабинета премијерке Владе, а у складу са чл. 32, 34. и 41. Закона о планском систему („Службени гласник РС”, број 30/18), као и у складу са чланом 77. Закона о државној управи („Службени гласник РС”, бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14, 47/18 и 30/18).

Нацртом законом уредиће се питања везана за финансирање високог образовања.

Имајући у виду да се овим Нацртом закона уређују питања која посебно занимају јавност, Министарство као пратећи материјал прилаже и полазне основе које садрже приказ проблема у области, циљеве који се требају остварити доношењем закона, као и основне опције за уређивање области, све на основу смерница и материјала које је припремио Кабинет премијерке Владе.

Овом приликом позивамо заинтересовану јавност да најкасније до краја дана 10. маја 2023. године доставе коментаре, предлоге и сугестије за уређење области финансирања високог образовања на електронску адресу zofivo@prosveta.gov.rs.

ПРЕУЗМИТЕ:

Полазне основе за израду нацрта закона о финансирању високог образовања

 

Loading