ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележен Дан Биолошког факултета

Помоћник министра за високо образовање проф. др Јанко Самарџић, честитао је данас Дан Билошког факултета и поручио да Биолошки факултет има светлу перспективу као део будућег БИО4 кампуса.

Професори, научни радници и студенти Биолошког факултета имаће најсавременије услове да, попут великана биологије Јосифа Панчића, Ивана Ђаје, Синише Станковића, Живојина Ђорђевића, Душана Каназира и многих других, дају неизбрисив траг развоју биологије и свих њених дисциплина, не само код нас, већ и у светским размерама“, рекао је Самарџић.

Он је на прослави у Ботаничкој башти, истакао да се настава биологије изучава у Србији 171 годину.

Оно што бих, као лекар и фармаколог истакао, јесте чињеница да је овај факултет изнедрио научне раднике који доприносе подједнако развоју медицине и фармације, али и ветерине, пољопривреде, енергетике, и то у областима које се изузетно брзо развијају – попут биомедицине, биотехнологије и биоинформатике. То су професионалци који су кључни за тражење одговора на акутна питања данашњице и њихова улога је немерљива“, навео је он.

Професор је Билошком факултету пожело много успешних деценија научног и образовног рада и да задрже изузетну европску и светску репутацију „која је за понос свима нама“.

Loading