ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележен „Дан дуалног образовања“ у компанији „Standard furniture“ у Ћуприји

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић посетила је компанију „Standard furniture Serbia “у Ћуприји, поводом обележавања „Дана дуалног образовања“. Том приликом промовисан је почетак примене дуалног образовања у тој компанији, која је остварила успешну сарадњу са Техничком школом из Ћуприје. На иницијативу компaније, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Привредне коморе Србије, ове школске године формирано је одељење дуалног образовног профила – оператер за израду намештаја.

Помоћница министра је том приликом истакла да је дуално образовање постало једна озбиљна платформа, која ученицима, а од ове школске године и студентима, пружа компетенције које су им потребне и које младе људе чине одмах запошљивим.

Србија има изграђен Национални модел дуалног образовања, а кроз Мастер план имплементације Закона о дуалном образовању, учинићемо систем флексибилнијим за улазак што више компанија. Ако ђаци буду учили на два места, стећи ћемо квалитетан ниво образовања, што ће показати да је дуално образовање стуб економског развоја “, рекла је Грујићева.

Миодраг Перовић, генерални директор компаније „Standard Furniture Serbia“, изјавио је да је улагање у младе људе, школовање адекватног кадра, један од главних задатака компанија које планирају дугорочно пословање у Србији.

Намера наше компаније је да дугорочно осигурамо квалификовану радну снагу, а да младима понудимо не само сигуран посао, већ и могућност за даље школовање, усавршавање и напредовање, што има за циљ допринос развоју локалне заједнице, али и државе у целини“, рекао је Перовић.

Един Дацић, председник Скупштине компаније „Standard Furniture Serbia “, посебно је похвалио општину Ћуприја и Техничку школу које су препознале потенцијал и важност дуалног образовања.

Догађају су такође присуствовали и представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу, која је пружила велику подршку увођењу и развоју Националног модела дуалног образовања, представници Привредне коморе Србије, општине Ћуприја, Техничке школе из Ћуприје и ђаци те школе.

Loading