ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележен Дан Грађевинског факултета у Београду

Грађевински факултет у Београду обележио је Дан факултета, а свечаности је присуствовао и посебни саветник проф. др Јанко Самарџић који је истакао значај ове водеће високошколске установе у области грађевинарства и геодезије.

Устaнoвa бoгaтe трaдициje, импoзaнтних научних и стручних рeзултaтa,  прeпoзнaтљивa не само у  дoмaћим, већ и  свeтским oквиримa, која је дала неизмеран допринос у области градитељства и   инжењерског образовања. На Грађевинском факултету предавала су велика имена српског градитељства, међу којима је и 24 члана САНУ и других иностраних академија“, рекао је он.

Ова високошколска установа, како је рекао, придржавајући се највиших етичких начела, тежи да да пружи студентима максимално квалитетно образовање уједно подстичући њихову иновативност и  креативни потенцијал.

Посебно је важно  што постоји оснаживање свих видова сарадње са привредом и са другим образовним институцијама у земљи и иностранству, што  свакако доприноси  подизању нивоа квалитета практичних знања“, рекао је Самарџић.

Он је честитајући Дан факултета, пожелео да наставе да нижу успехе по којима ће бити , као и до сада, препознатљиви.

Наставите да „освајате свет“ својим знањем и промовишете високо образовање Србије.  Желим вам још много успешних деценија научног, стручног и образовног деловања“, рекао је он.

 

Loading