ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележен Дан Универзитета у Новом Саду

Посебни саветник у Министарству просвете проф. др Јанко Самарџић у име министарке просвете проф. Славице Ђукић Дејановић и у своје лично име честитао је Дан Универзитета у Новом Саду.

Он је на свечаности истакао да је Универзитет у Новом Саду свеобухватни универзитет, који покрива готово све области науке и високог образовања, што га чини не само најзначајнијом образовном и научном установом у Војводини, већ и једним од највећих научних и образовних средишта у Централној Европи.

Ову чињеницу препознају и светска рангирања високошколских установа, попут Шангајске листе, на којој је Универзитет у Новом Саду међу 1.000 најбољих светских универзитета.

Свакако, највећа вредност овог универзитета су његови професори и студенти, који постижу врхунске резултате у многим областима. Више од 48.000 студената и око 5.000 запослених на 14 факултета и три научна института чине потенцијал и снагу која унапређује наше друштво и земљу.

Он је истакао да је стратешки циљ Србије повећање броја високообразованих људи и повећање квалитета њиховог образовања, те да је то један од битних услова за даљи развој наше земље.

Loading