ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележено 50 година Приштинског универзитета у Косовској Митровици

У Косовској Митровици обележен је дан Приштинског Универзитета и 50 година постојања заједничком свечаном седницом Сената и Савета Универзитета у сали ректората. Овом приликом уручена је награда ,,Истакнути студент” најбољим студентима завршних година студија као и истакнутим појединцима и институцијама „Видовданска повеља“.

Испред Министарства просвете науке и технолошког развоја обратио се Душан Кићовић државни секретар. Овом приликом рекао је да је задатак Владе Републике Србије да задржи Универзитет као главни стуб останка српског народа на КИМ – у оквиру система образовања, али и да унапреди богато историјско наслеђе као кључни ресурс развоја државе и друштва у целини.

Данашњи циљ високог образовања, који је усмерен ка студентима, је свакако повећање улагања у стипендије, али и друге програме преко којих ће ови млади људи, успевати да се у потпуности остваре и изграде успешне каријере. Радићемо на важним питањима како бисмо учинили Универзитет у Приштини још јачим и прилагођенијим потребама друштва, кроз квалитетније образовање и стручни кадар који ће им у томе помоћи, истакао је Кићовић.

Свечана академија поводом 50 година рада и постојања Универзитета у Приштини  биће одржана крајем септембра.

Loading