ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обезбеђени уџбеници на бугарском језику

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао са данас са амбасадором Републике Бугарске Радком Влајковим.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, потврђена је спремност за наставак сарадње у свим областима од заједничког интереса. Констатовано је и да је потребно формирати заједничку радну групу која ће радити на усаглашавању коначног текста програма сарадње у области просвете и науке између Републике Србије и Републике Бугарске.

Министар Шарчевић је изнео правце развоја и реформе образовања у Србији и иницирао проширење сарадње две земље у области филологије у оквиру Славистичког центра у Тршићу.

Амбасадор Влајков је изразио задовољство када је у питању образовање ученика припадника националне бугарске мањине у Србији, а посебно што су, после 29 година обезбеђени и уџбеници на бугарском језику.

Министар Шарчевић ће почетком новембра присуствовати обележавању јубилеја 75. годишњице Гимназије у Босилеграду, у којој се настава одвија и на матерњем бугарском језику. Скупу ће, према речима амбасадора Влајкова, присустовати и потпредседник Владе Републике Бугарске и министарка образовања Републике Бугарске.

Loading