ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oбјављена преостала слободна места у школама за упис ученика у трећем кругу

Данас је упис ученика у средње школе распоређених у другом уписном кругу. . За други уписни круг, за све оне ученике који нису распоређени у првом уписном кругу, остало је укупно 9. 270 слободних места. Након овог круга, остало је нераспоређено 99 ученика. Ученици који нису распоређени ни у првом ни у другом кругу, подносе молбе окружној уписној комисији до 15. јула или у периоду од 22. до 25. августа за упис у трећем кругу.

На сајту www.upis.prosveta.gov.rs објављена су преостала слободна места у школама за упис ученика у трећем кругу.

Након 1. септембра, упис ученика је у надлежности директора школе, који је одговоран за законитост рада и успешно обављање делатности установе, што подразумева и обавезу одлучивања о сваком писаном захтеву ученика, односно родитеља или старатеља ученика за промену школе или образовног профила. Директор може позитивно решити такав захтев у случају да у одељењу има слободних места јер није уписано пуно одељење или се неки ученик исписао.

Напомињемо родитељима и старатељима да не предају молбе Mинистарству просвете, науке и технолошког развоја за издавање упута за премештај ученика у другу школу у односу на ону у коју су већ распоређени, јер се такви упути не издају.

У првом уписном кругу распоређено је укупно 66.579 ученика, према првој жељи распоређено је 60,54 одсто ученика, по другој – 15 одсто, трећој – 7,43 одсто, од четврте до десете жеље распоређено је 14,7, а од десете до двадесете 2,32 одсто ученика.

Loading