ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обнова радионица у Техничкој школи у Старој Пазови уз подршку компаније МТУ

Меморандум о сарадњи између компаније „MTU Maintenance Srbija“ и Техничке школе у Старој Пазови потписан је данас у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Меморандум о сарадњи омогућиће да се у Техничкој школи реконстуише радионица, а МТУ ће је до краја ове године опремити најсавременијом опремом како би наши ученици који су у дуалном моделу образовања имали прилику да у процесу учења кроз рад користе најсавременију опрему“, рекла је помоћница Габријела Грујић.

Генерални директор компаније Рајнер Бекер изразио је задовољство јер се дуго радило на припреми овог значајног документа.

Ово је важан корак за нас као компанију која помаже и инвестира у развој региона. Једва чекамо да добијемо наше будуће запослене из Техничке школе у чијем развоју сада учествујемо“, рекао је он.

Заменица председника општине Стара Пазова Марина Савић истакла је да је поносна да је МТУ изабрала Стару Пазову као место за свој развој у Србији.

Привредно су битна инвестиција, а посебно нам је драго да су друштвено одговорна компанија која поред места за инвестирање, Стару Пазову види и као потенцијал за даље усавршавање ђака. Радимо на реконструкцији радионица да би нови смерови имали адекватан простор највише захваљујући компанији МТУ која донира изузетно вредну опрему која ће донети нови квалитет образовним профилима и унапредити систем образовања на локалном нивоу“, рекла је она. Техничка школа је у дуално образовање укључена од раније, а сада добија два нова смера.

 

 

 

Loading