ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обновљена Пета економска школа у Раковици

Од септембра 476 ученика и 52 запослених Пете економске школе у Раковици враћају се у своју школу. Стари део школе је потпуно реновиран и надограђен je још један спрат чиме је обезбеђено 7 нових учионица и кабинети за информатику.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић данас су свечано отворили школу након рекнструкције и најавили опремање школе новим намештајем и опремом током лета.

Реконстукција и надоградња Пете економске школе у Раковици коштала је 640.000 евра, и један је од 213 пројеката обнове или изградње школа који реализујемо у оквиру Програма модернизације школа. Програм подразумева изградњу, обнову и опремање школа и финансира се делом из кредита Европске инветиционе банке 50 милиона евра“, рекао је министар Ружић.

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић рекао је да из буџета града Београда одлази 20 одсто средстава на наше најмлађе и њихово образовање и навео да Град за основне и средње школе одваја 5,8 милијарди динара годишње.

Директор Пете економске школе Милан Кецман казао је да је школа добила нове подове, плочице, завесе, те да се потпуно модернизовала, на чему је захвалио Министарству и Граду Београду.

Loading