ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Образовање = употребљиво знање

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директорка Фондације Универекспорт Оливера Ћирковић потписали су данас Протокол о сарадњи на Пројекту „ Предузетне школе“ чиме је започета сарадња  у области предузетништва у основним школама, а под симболичним називом Образовање=употребљиво знање.

Учење о предузетништву није само учење о тржишту већ и о ономе шта је моје окружење и како у том окружењу препознати себе односно која је улога у свету у којем живим, рекао је Шарчевић и додао да смо већ кроз наставу техничког, бившег наставног предмета ставили технику и технологију са предузетништвом.

Директорка Фондације Универекспорт Оливера Ћирковић нагласила је да се овим пројектом имплементирају додатне вредности образовању и да се креирањем и радом на предузетничким идејама долази до реализације и постизања жељених циљева.

Пројектом ће бити обухваћено 40 основних школа, које ће бити у могућности да се определе за неки од пројеката као што су производња етеричних уља, израда туристичких водича или узгајање органске баште, рекла је Ћирковић

Пројекат је усмерен на развој предузетништва, као међупредметне компетенције која је услов пласирања и конкурентности на тржишту рада.  Циљ Пројекта је у складу с новом оријентацијом у образовању, а која подразумева да је настава усмерена на исходе учења. Очекивани исходи су да се ученици и наставници оспособе да од предузетничких идеја дођу до реализације и постизања жељених циљева.

Пројектом ће бити обухваћено 40 школа у: Сремским Карловцима, Вршцу, Зрењанину, Суботици, Сомбору, Кикинди, Врбасу, Кули, Апатину, Сремској Митровици, Руми, Инђији, Старој Пазови, Новој Пазови, Новом Саду и Београду. Свака школа ће према својим интересовањима и могућностима изабрати један од понуђених мини пројеката који ће реализовати током школске године.

Loading