ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука директора основних и средњих школа за полагање испита за лиценцу

Прописани програм обуке за директоре школа који претходи полагању испита за лиценцу директора образовно-васпитне установе  реализује се у просторијама Научно-образовно-културног центра „Вук Караџић“ у Тршићу. Током марта и априла ове године у овој установи биће обучено око 550 директора школа из свих региона Републике Србије.

Обука је конципирана тако да учесници у два дводневна термина имају прилику да развијају кључне стандарде компетенција директора, а затим настављају учење на даљину које траје девет дана. На овој обуци директори се припремају, поред осталог,  за израду портфолија и планирање и спровођење истраживачког рада, са чим приступају испиту за лиценцу директора. Носиоци обуке су Завод за унапређивање образовања и васпитања и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а водитељи обука су  просветни саветници, представници Министарства, оба завода и директори школа који су стекли лиценцу, а предложило их је Друштво директора школа Србије.

Према плану Министарства и Завода, до краја 2020. године сви директори установа ће бити позвани да похађају ову обуку од системског значаја, чиме се остварује прописана норма из Закона о основама система образовања и васпитања.

Loading