ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука за педагошке асистенте

Обука за педагошке асистенте „Развој и учење деце раног узраста“  реализује се од 8 до 12. маја у  Зрењанину за 18 асистената који већ раде у предшколским установама и за  20 васпитача који су дипломирали или апсолвирали на ромском језику на  Високој струковној школи „Михаило Павлов“ у Вршцу.

 Циљ обуке коју организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја је јачање капацитета педагошких асистената у области раног развоја и рад у предшколским установама у Републици Србији.

Обука је  акредитована и на листи је програма од јавног интереса, а спроводе је експерти Центра за интерактивну педагогију, професори високих струковних школа и представници МПНТР.

Сви учесници добиће Приручник са прилозима за сваку тему која ће бити обрађивана на обуци. Предложени програм обуке је развијен на основу Меморандума о разумевању потписаног 15. јуна 2017. године између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и организације „Сејв д чилдрен“ (Save the Children) који се односи на заједничку имплементацију пројекта „Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме“ .

Ова активност је предвиђена и Оперативним закључцима са Семинара о социјалном укључивању Рома и Ромкиња, Стратегијом и пратећим Акционим планом за социјалну инклузију Рома и Ромкиња, као и Акционим планом за примену Поглавља 23. Обука је бесплатна за све учеснике и омогућиће њихов лакши  улазак у систем рада.

Loading