ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука запослених у образовно-васпитним установама за заштиту од дигиталног насиља

Група за заштиту од насиља и дискриминације МПНТР, УНИЦЕФ и Педагошко друштво организовали су обуку „Оснаживање запослених у образовно-васпитном систему за подршку школи у ситуацијама дигиталног насиља“. Обука је намењена представницима образовно-васпитних установа и школских управа и одржана је  у 4 града, Ниш, Нови Сад, Чачак и Београд, са 160 запослених у образовно-васпитном систему. Основни циљ обуке био је оснаживање запослених за препознавање свих облика дигиталног насиља као и оснаживање за благовремено и ефикасно реаговање у ситуацијама дигиталног насиља и узнемиравања.

У склопу активности које Група за заштиту од насиља и дискриминације спроводи у области превенције дигиталног насиља, креиран је и Приручник „Дигитално насиље: превенција и реаговање“ који је намењен запосленима у образовно-васпитним установама, родитељима и ученицима и садржи све релевантне теме везане за превенцију и интервенцију у случају узнемиравања на интернету. Приручник је дистрибуиран свим школама на територији Републике Србије и представља значајан ресурс за све оне који се баве превенцијом дигиталног насиља.

Приручник можете преузети овде.

Обуке „Оснаживање запослених у образовно-васпитном систему за подршку школи у ситуацијама дигиталног насиља“ и приручник „Дигитално насиље: превенција и реаговање“, одржани су и објављени у склопу програма „Развој капацитета система за борбу против насиља, злостављања и злоупотребе деце путем интернета“ уз финансијску подршку Владе Велике Британије а који реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ и Педагошко друштво Србије.

Loading