ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обуке за наставнике који реализују наставу на језицима националних мањина

Министарство просвете, науке и технолошког развоја спровешће обуке чији је циљ усавршавање језичких компетенција наставника који на језицима националних мањина реализују целокупну наставу на свом матерњем језику, поручила је данас државна секретарка задужена за образовање националних мањина Анамарија Вичек.

На радном састанку нових сазива националних савета националних мањина и Министарства просвете Вичек је представила и план за наредни период.

Она је позвала представнике националних савета на активну сарадњу и заједничко деловање.

На састанку, чији је циљ био и упознавање са системом образовања у Републици Србији и досадашњим резултатима у области образовања националних мањина, било је речи и о прибављању недостајућих уџбеника на језицима националних мањина за основну школу.

Представница Завода за унапређивање образовања и васпитања, Виолета Влајковић Бојић представила је поступак доношења програма наставе и учења, опште карактеристике и структуру програма наставе и учења.

Влајковић Бојић је нагласила спремност ЗУОВ-а да пружи подршку националним саветима у том послу.

Представници националних савета националних мањина изразили су спремност да још активније раде на унапређивању положаја својих сународника и очекују подршку Министарства као и до сада.

Састанку су се одазвали представници 21 националног савета, који су недавно конституисани у новом сазиву након избора за националне савете националних мањина спроведених у новембру 2018. године.

Loading