ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oбукe за наставнике на тему „Програмирање у оквиру предмета Информатика и рачунарство“

Фондација Петља позива све заинтересоване наставнике и наставнице који предају Информатику и рачунарство у основним школама да се пријаве за нови циклус обука.

Циљ програма обуке је да наставницима и наставницама пружи додатну подршку у држању наставе из наставне теме Програмирање, у оквиру предмета Информатика и рачунарство. Посебан фокус биће стављен на концепте програмског језика Пајтон и његове библиотеке Пајгејм, једноставној анализи података у Џупитер програмском окружењу и графичком представљању података.

Обука ће бити реализована онлајн на порталу Петље, у виду курса који сваки полазник и полазница пролази својим темпом уз подршку ментора.

Сви заинтересовани наставници и наставнице на обуку могу да се пријаве путем следећег линка. Да би се приступило пријавном формулару, потребно је улоговати се својим налогом на портал Petlja.org. Пријаве су отворене до четвртка, 7.3.2024. до краја дана.

Ова обука има статус програма од јавног интереса у складу са решењем министра просвете број 610-00-00049/2024-07 и потпуно је бесплатна. Обука је акредитована на 16 бодова стручног усавршавања и биће отворена током две недеље у периоду од понедељка 11.3. до понедељка 25.3.2024. године. 

По затварању пријава сви пријављени наставници и наставнице добиће мејл са свим потребним информацијама. За сва додатна питања можете  писати на: nastavnik@mg.petlja.org.

Ову обуку Фондација Петља организује у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

 

Loading