ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обуке за нове основе програма „Године узлета“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је у јуну у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“  обуку за имплементацију нових основа програма „Године узлета“ за 630 практичара из шест Предшколских установа.

Обуке се организују за васпитаче, стручне сараднике и директоре предшколских установа. За преосталих 17 предшколских установа, обука за примену нових основа програма је одложена и биће реализована у зависности од епидемиолошке ситуације уживо уз поштовање свих епидемиолошким мера или онлајн.

У контакту са Предшколским установама и локалним заводима за јавно здравље, а у односу на епидемиолошку ситуацију, расположивост простора који испуњавају прописане мере заштите, за преосталих 17 предшколских установа планиран је и организован наставак обука за имплементацију нових Основа програма, на следећи начин:    

– реализације обука уживо – од 12. 9. 2020. године за запослене у предшколским установама из Ужица, Косјерића, Суботице, Кикинде, Чукарице, Старог града, Раковице, Јагодине, Шапца, Богатића, Зајечара и Чајетине;

– реализација обука онлајн – од 21. 09. 2020. године за запослене у предшколским установама из Крушевца, Врања, Лесковца, Власотинца, Старог града;

– реализација онлајн  обуке везане за документовање за 5 предшколских установа које су обуку за имплементацију нових Основа програма завршиле у јуну (Пожаревац, Младеновац, Вршац, Сомбор и Параћин), биће у периоду од 10. до 16. 09. 2020. године.

Loading