ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обуке за оснаживање запослених у образовању за развијање одговорног односа према здрављу и очување здравља и безбедности ученика

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је онлајн обуке за оснаживање запослених у образовању за развијање одговорног односа према здрављу, очување здравља и безбедности ученика за 1515 стручних сарадника из основних и средњих школа у Србији.

Обуке, које су одржане од 6. до 13. јула, организоване су у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Популационим фондом УН (УНФПА). Обуке је водило 36 просветних саветника из свих школских управа.
До краја августа стручни сарадници презентоваће ове садржаје наставницима, а обрађиваће се теме, попут родне равноправности и родно заснованог насиља, малолетничких и дечијих бракова и здравственог васпитања. Осим тога, биће речи и о личној хигијени, менталном и репродуктивном здрављу, превенцији ризичних понашања (алкохолизам, наркоманија, цигарете), безбедности, сексуалном насиљу, као и значају физичке активности и здраве исхране.

Након обука наставника, и ученици ће у складу са својим узрастом, имати могућност да учествују на 38 радионица.

Наставницима и стручним сарадницима ови образовно-васпитни ресурси биће доступни на порталу ЗУОВ и могу да их користе у раду са ученицима и родитељима основних и средњих школа.

 

Loading