ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обуке за прву помоћ уа просветне раднике у оквиру Пилот пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“

Државна секретарка Маријана Дукић Мијатовић изјавила је данас, на Светски дан здравља, да је наставa физичког и здравственог васпитања присутна у свим школама у Србији, јер су физичка активност, бављења спортом и подстицање здравих животних стилова код младих важни за њихов правилан развој.

Поред редовних часова физичког и здравственог васпитања прописаних планом и програмом наставе и учења, у школама се реализују и ванчасовне и ваншколске активности, као и различити пројекти“, рекла је државна сектретарка Дукић Мијатовић на манифестацији „Моје здравље, моје право“.

Она је указала да је Пилот пројекат „Свако дете има право да одраста здраво“, који заједно спроводе три министарства – Министарства здравља, Министарства спорта и Министарства просвете један о таквих пројеката и да се спроводи у 95 основних и средњих школа.

Дукић Мијатовић је најавила да ће у оквиру овог Пилот пројекта, у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Републичком стручном комисијом за спортску медицину Министарства здравља бити организована обука и сертификовање пружања прве помоћи свих наставника физичког и здравственог васпитања, као и учитеља од првог до четвртог разреда основних школа, која ће се спроводити током априла и маја ове године.

Mанифестација „Моје здравље, моје право“ организована је поводом Светског дана здравља у оквиру Пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“, а у сарадњи са Црвеним крстом Србије. На манифестацији су учествовале школе из Београда у којима се спроводи овај пројекат, а поред државне секретарке Маријане Дукић Мијатовић, присуствовали су и државни секретар Ивица Радовић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпотање Милан Пашић, помоћник министра здравља, сектор за јавно здравље и програмску здравствену заштиту Јелена Јанковић, председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Loading