ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Очекује се потписивање Меморандума о сарадњи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  разговарао је данас са амбасадором Републике Казахстан Габитом Сиздибековим.

На састанку одржаном у Министарству, разговарало се о успостављању билатералних односа у области образовања и науке две земље. Министар Шарчевић је истакао да Србија има јако квалитетно образовање и науку.

Драго ми је да смо отворили нову страницу у односима Србије и Казахстана, рекао је министар. 

Он је представио систем образовања у Србији и нагласио да постоји више програма размене студената и стипендирања страних студената, као што су „Свет у Србији“  и „Студирај у Србији“.

Министар Шарчевић је истакао да је неопходно да Србија и Казахстан у области образовања и науке потпишу Меморандум о сарадњи и упутио позив да министар образовања и науке из Казахстана посети Србију и буде гост Министарства просвете, науке и технолошког развоја.  

Амбасадор Казахстана Сиздибеков рекао је да је посета Министарству просвете, науке и технолошког развоја једна од првих посета од отварања амбасаде Казахстана у Србији. 

Србија је братска држава Казахстана и немамо никаквих неспоразума. Стремимо да остваримо што бољу сарадњу, не само у области образовања и науке, већ у свим сегментима, рекао је Сиздибеков.

Loading