ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Очување српског језика и културе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је присуствовао завршној свечаности 83. Вуковог сабора у Тршићу. Том приликом министар је рекао да ће министарство учинити све да заштити српски језик од лоших утицаја.

,,Увек ћемо пружити подршку манифестацијама које имају за циљ очување српског језика и културе. Из истог разлога  у наредном периоду са Министарством културе и информисања покренућемо низ акција, а наш  први пројекат биће повећање фонда школских библиотека“, рекао је министар Шарчевић.

На затварању Вуковог сабора беседу је одржао Светислав Божић, дописни члан САНУ и редовни професор Факултета музичких уметности Универзитета у Београду док је на самом крају наступио Ансамбл народних игара и песама Србије Коло.

Пре почетка завршне свечаности затварања 83. Вуковог сабора у Тршићу министар je са градоначелником Лознице Видојем Петровићем обишао Вишенаменски центар, који је саграђен како би постао национални центар за језик и културу, као и Галерију Вукове спомен школе и Музеј језика и писма.

Градоначелник Лознице изразио је задовољство што се данас у Тршићу налази заједно са министром просвете и истакао да ће локална самоуправа са министарствима просвете и културе изнаћи најбоље решење да Вуков сабор не буде само место окупљања слависта већ шире популације, што ће допринети не само афирмацији културе и језика  већ и региона.

Loading