ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Очување српског језика, културе и традиције у дијаспори

Република Србија ће наставити да улаже у рад допунских школа у иностранству, јер на тај начин нашој дијаспори дајемо прилику да очува српски језик, културу и традицију, рекао је вечерас у Берну министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић на свечаности поводом 45 година постојања Допунске школе на српском језику у Швајцарској.

Министар је истакао задовољство због чињенице да је интересовање дијаспоре за учење српског језика из године у годину све веће.

Србија је међу ретким државама које финансирају рад допунских школа, додао је министар и најавио доношење новог Правилника о остваривању образовно-васпитног рада у иностранству који би требало да унапреди наставу и функционисање допунских школа.

Шарчевић је захвалио Министарству спољних послова и Амбасади Републике Србије у Швајцарској на доброј сарадњи.

Амбасада у Берну на челу са амбасадорком Снежаном Јанковић подржава и активно учествује у раду српске допунске школе и неговању српског језика, нагласио је Шарчевић.

Претходно се министар састао са наставницима и родитељима ученика Допунске школе на српском језику у Швајцарској и разговарао о правцима унапређења наставе. Родитељи су захвалили Влади Републике Србије и Министарству просвете, науке и технолошког развоја на уложеним напорима и средствима како би њихова деца имала шансу да очувају матерњи језик, традицију и културу.

Loading