ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Од 1. септембра – Други модел у средњим школама у 15 локалних самоуправа, трећи модел у средњим школама у једној општини, остали редовно

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић упутио је допис школским управама, основним и средњим школама и јединицама локалне самоуправе о плану образовно-васпитног рада за следећу недељу, а на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба.

За прву недељу школске године 2021/2022. годину Тим је донео одлуку да се у свим основним и средњим школама у Србији примењује први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама, осим у СРЕДЊИМ ШКОЛАМА у 15 јединица и то КЛАДОВУ, ПЕТРОВАЦУ НА МЛАВИ, НОВОЈ ВАРОШИ, ПРИБОЈУ, УЖИЦУ, ВАЉЕВУ, ДЕСПОТОВЦУ, ЈАГОДИНИ, ПАРАЋИНУ, СВИЛАЈНАЦУ, РЕКОВАЦУ, ЋУПРИЈИ, ПРЕШЕВУ, НОВОМ ПАЗАРУ И БОЈНИКУ. Настава у средњим школама у овим локалним самоуправама одвијаће се по ДРУГОМ МОДЕЛУ – комбинованом, по коме се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

ТУТИН је једина локална самоуправа у Србији где ће се примењивати ТРЕЋИ МОДЕЛ, односно онлајн настава у свим СРЕДЊИМ школама.

Ученици који болују од COVID-19 или код којих се постави сумња на COVID-19 у периоду који одреди ординирајући лекар, као и ученици који су блиски контакти COVID-19 позитивних особа који се налазе у карантину у кућним условима, до истека периода карантина у складу са стручно-методолошким упуством не почињу са наставом 1. септембра 2021. године.

Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину.

Преузмите:

 

Loading