ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Од данас могућа вакцинација студената и у студентским домовима – „Студентски град“ и „Карабурма“ у Београду

Вакцинација студената биће од данас организована у студентским домовима – „Студентски град“ и „Карабурма“ у Београду.

Директор Студентског центра Горан Минић позвао је студенте да се вакцинишу и да на тај начин заштите своје здравље и буду одговорни, како према себи, тако и према здрављу људи из свог окружења.

Ми ћемо као установа ставити на располагање и све наше објекте ако то буде потребно. Вакцинацију ће спроводити колеге из Студентске поликлинике. Студенти ће осим на ова два пункта, где постоје поликлинике, моћи да се пријаве и управама домова или савезима у оквиру студентских домова. Данас ће почети и анкетирање студената у домовима о заинтересованости за вакцинацију“, рекао је он.

Према његовим речима, тренутна ситуација у студентским домовима је безбедна и стабилна.

В. д. директора Студентске поликлинике др Марија Обрадовић навела је да ће у Студентском граду први студенти бити вакцинисани данас у току дана.

Иначе, од почетка вакцинације постоји велико интересовање студената за процес вакцинације. До сада је вакцинисано око 1000 студената са хроничним болестима, посебним потребама, као и студенти завршних година медицине, фармације и неких других факултета који су се организовали преко студентских организација на факултетима“, рекла је она.

Процес вакцинације, спроводи се и у Студентској поликлиници у Крунској улици у Београду, док мобилне екипе вакцинишу и студенте са посебним потребама у дому „Мика Митровић“.

Студент биохемије на Хемијском факултету Ненад Друловић рекао је да се за вакцинацију у Студентском граду пријавио јер је „вакцинација цивилизацијска тековина“.

Он је навео да му није битно коју ће вакцину примити, јер сматра да су све подједнако квалитетне.

Вакцинација студената обављаће се и у студентским поликлиникама у Нишу и Новом Саду.

 

Loading