ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Children with face mask back at school after covid-19 quarantine and lockdown

Од понедељка непосредна настава у свим школама у Србији

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 22. новембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље,  утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у недељи од 8. новембра до 18. новембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 2505 (0.33%) оболелих.
У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 11 (0.03%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.  Укупно је 88 (0.22%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 6 (0.02%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Loading