ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одговорност за лош резултат на матурском испиту ученика Техничке школе у Бечеју

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са директорком Техничке школе у Бечеју Светланом Спахић о разлозима неуспеха на матурском испиту ученика огледног образовног профила електротехничар информационих технологија. Састанку су присуствовали и помоћник министра за средње образовање и образовање одраслих Александар Пајић, представници локалне самуоправе Бечеј и представници покрајинских власти.

На састанку је констатовано да школа у школској 2013/14. години није била довољно припремљена за огледни образовни профил и да је пропуст надлежних у Министарству што су дозволили формирање таквог одељења. Директорки је наложено да анализира рад одељенског старешине, школског педагога и кординатора програма. Очекујемо да директорка предузме одговарајуће законске мере против одговорних лица у школи и да о томе обавести Министарство. Део одговорности за неуспех на матурском испиту сносе и сами ученици, који нису показивали завидну жељу за напредак. Наглашавамо да ученицима који нису положили матурски испит мора бити омогућена адекватна припремна настава за полагање у следеће о року.

Током рада на плану уписа за 2017/18. годину детаљно смо анализирали сваки захтев за формирање огледних или одељења за рад на надареном децом. Где год је постојала сумња у капацитет школа нисмо дозволили формирање одељења.

 

 

 

 

 

Loading