ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан 19. Национални и 5. међународни стручни скуп „ Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност“

Традиционално препознатљиву 19. националну и 5. међународну конференцију под називом „ Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност“ одржану на Копаонику  отворила је помоћница министра за стратешко планирање Габријела Грујић.

Она је том приликом истакла да је Министарство просвете,науке и технолошког развоја на челу са Министром донело одлуку и започело са активностима на увођењу система менаџмента квалитета у свој пословни систем.

Лидерство је препознато као први и најважнији критеријум за водећу улогу и одговорност за успешно планирање и функционисање система менаџмента квалитетом. Надамо се да ће наш пример послужити и другим послaницима у јавном сектору да крену нашим путем , рекла је Грујић и нагласила да ширење инфраструктуре квалитета сигурно може  допринети јачању целе државе и да  крајњи циљ којeм треба тежити јесте задовољство свих наших грађана услугама које пружамо.

Конференција је окупила  бројне познате ауторе и учеснике из области квалитета како  из земље тако и из иностранства, а послужила је и као пример за стално препознавање у окупљању критичне масе знања и компетенција у области система управљања како кроз теорију тако и кроз  практична искуства.

Путем организовања оваквих скупова даје се изузетан  допринос развоју свесности о потреби интегрисања квалитета као стратегије у систем управљања сваке организације.

Loading