ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан четврти састанак Радне групе са институтима у трансформацији у оквиру пројекта SAIGE

Државна секретарка у Mинистарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић изјавила је данас на четвртом састанку Радне групе у оквиру Пројекта акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији (SAIGE) да процес трансформације института постаје све сложенији и временски захтевнији и да је зато потребно јачати Јединицу за имплементацију пројекта као би сви аспекти трансформације били покривени и како би се благовремено одговорило на све све потребе института који су укључени у пројекат.

Сарадња Министарства, Светске банке и Европске уније на Пројекту SAIGE донеће трансформацију 20 института, која ће омогућити јачање њихових капацитета, набавку нове опреме и технологија и стручно усавршавање. Циљ је да институте ојачамо и науку ставимо у функцију развоја економије и друштва у целини“, истакла је државна секретарка.

Она је оценила да је сарадња на Пројекту до сада била веома успешна и плодна и изразила уверење да ће Радна група помоћи да се успешно превазиђу изазови имплементације током процеса трансформације.

У оквиру мисије Светске банке за Пројекат SAIGE данас је одржан четврти састанак Радне групе за подршку реализацији процеса трансформације института коме су присуствовали директори и други представници шест института који су отпочели процес трансформације у јануару 2022.

Састанку су испред Министарства присуствовали државни секретар проф. др Ивица Радовић, као и помоћници министра др Александар Јовић и др Марина Соковић, директор пројекта SAIGE проф. др Виктор Недовић и представници Светске банке.

Loading