ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан фестивал „Креативна чаролија“

Међународни фестивал дечјег литерарног, ликовног, драмског и филмског стваралаштва „Креативна чаролија“ одржан је у Мионици 17. и 18. априла 2015. године под тематским насловом „Све дечије стазе воде преко игре до слободе“. Организатор овог традиционалног дечјег фестивала је Удржење грађана КРЕАТИВА која се свих ових година бави подстицањем дечјег стваралаштва и мотивацијом наставника и учитеља да унапређују овај важан сегмент образовања. Удружење грађана Креатива успело је да на једном месту окупи велики број ученика основних школа из земље и иностранства који су својим учешћем и радовима потврдили велику и снажну чаролију стварања.

Ученици и њихови ментори наставници, допутовали су из свих крајева Србије и из земаља окружења Македоније, БиХ, Хрватске, Словеније, Црне Горе, али и из Бугарске и Турске.

Домаћин манифестације била је ОШ „Милан Ракић“ и Средња школа „Мионица“ а фестивал је свечано отворила помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Жељка Радојичић Лукић, која је претходних једанаест година била присутна као идејни творац фестивала.

Она је нагласила да фестивал има идеју, пре свега, да промовише дечје и насатвничко стваралаштво, али и интегративну наставу као

најбољи концепт учења који може да се развија у свим школама заједничким снагама и ангажовањем како учитеља и наставника тако и ученика, родитеља и шире заједнице.

Покровитељи такмичења су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и општина Мионица, а радове који су пристигли чак из Малезије, Турске и Филипина. у четири категорије литерарног, ликовног, драмског и филмског стваралаштва оцењивао је стручни жири, угледни професори Учитељског факултета у Београду, наставници из земље и региона.

УГ Креатива се потрудило да дипломе и пехари додели најбољима у свим категоријама, а дружење на фестивалу „Креативна чаролија“ настављено је 18. априла 2015. у Бањи Врујци, где су за ученике организоване многобројне креативне радионице, док су наставници и учитељи који су били у својству ментора имали прилику да похађају семинар „Интегративна настава у амбијенталним учионицама“.

Loading