ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан консултативни састанак са организацијама цивилног друштва о спречавњу ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму

За спречавње ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму кључну улогу имају међусекторска сарадња, мултидисциплинарни приступ, укљученост  читавог друштва и цивилног сектора,  као и коришћење расположивих капацитета на локалном нивоу, закључено је на  састанку који је одржан 18. децембра у Палати Србија у Београду.

На консулатативном састанаку са организацијама цивилног друштва које делују у области спречавања ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму закључено је да је оваква размена искустава различитих структура и организација веома корисна и да је потребно наставити у том правцу.

Састанак су организовали Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и Мисија ОЕБС у Србији.

У уводном делу говорили су в.д. директора Канцеларије за сарадњу са цивилним сектором Жарко Степановић и шеф одељења за сарадњу у сектору безбедности Мисије ОЕБС-а .у Србији Роберт Кухарски, док је о Националној стратегији за спречавање и борбу против тероризма и Акционом плану говорио шеф одсека за међународну сарадњу из Службе за борбу против тероризма и екстремизама МУП-а Младен Вуковић.

О активностима Министарства просвете, науке и технолошког развоја у овој области говорила је Биљана Лајовић, а о улози цивилног друштва Валери Пери из ОЕБС-а и представник Хелсиншког одбора за људска права.

 

Loading