ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан округли сто „Оснаживање подршке младима са инвалидитетом за бављење спортом“

Округли сто  Оснаживање подршке младима са инвалидитетом за бављење спортом“ одржан је у петак, 13. априла у хотелу Краун плаза у Београду.

Скупу поводом међународног пројекта Ерасмус Плус Фондације „Спорт фор ал – чејнђ јур мајндсет“ (Sport4all-Change your mindset) присуствовали су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и представници Савеза за спорт и невладиног сектора који се баве спортом особа са инвалидитетом.

Представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Милош Ковачевић рекао је да постоји Индивидуални Образовани Програм који се примењује за децу са инвалидитетом и који прати могућности сваког детета, а који воде професори физичке културе у сарадњи са школским психолозима.

Као један од позитивних примера сарадње са Параолимпијским комитетом Србије наведена је Основна школа „Руђер Бошковић“ која сваке године организује хуманитарну акцију и параолимпијски школски дан због чега је добила признање за дугогодишњу подршку развоју параолимпијског спорта у Републици Србији.

Loading