ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан пријатељски фудбалски турнир за ученике из Србије и Израела

У оквиру пројекта ,,До успеха, заједно!“ који промовише спорт и образовање као средства за превенцију ризичног понашања међу основцима у суботу, 5. маја на терену ФК Врчин одржан је пријатељски фудбалски турнир за децу из Србије и Израела.

У турниру, који је одигран поводом завршетка пилот фазе пројекта,  учествовало је 120 ученика петог разреда из четири школе – ОШ „Свети Сава“ из Врчина, ОШ „Јован Поповић“ из Крагујевца, ОШ „Душан Радовић“ из Новог Сада и „Иво Андрић“ из Ниша.

Израел је представљало више од 20 деце из различитих градова, која су у трошку својих родитеља и школа боравила четири дана у Београду.

На отварању турнира је оцењено да је реч о јединственој манифестацији дружења, игре и спорта, као и да је реч о примеру добре међународне и међуинституционалне сарадње.

Отварању турнира присуствовали су саветница министара просвете, науке и технолошког развоја Гордана Косановић, руководилац Центра за мониторинг дрога и зависност од дрога  Министарства здравља Јелена Јанковић, представнвици Министарства омладине и спорта, Мисије ОЕБС у Србији, и амбасаде Израела, као и фудбалер Перица Огњеновић.

Пројекат је настао у Израелу пре осам године под називом „Equalizer” и данас има подршку на највишем државном нивоу, док је пројекат „До успеха заједно“ који је почео у октобру 2017. године у Србији, прилагођен нашим условима. Очекује се да ће следеће године пројекат бити проширен и на друге школе.

Loading