ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак експертских тимова Републике Србије и Републике Српске

Експертски тимови Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства просвете и културе Републике Српске састали су се данас у Београду где су разговарали о даљем унапређењу сарадње у области образовања.

Они су разговарали о реформи предшколског, основног и средњег образовања, дигитализацији, новом предшколском програму у Србији „Године узлета“.

Било је речи и о информационом систему е-управа и е-упис за упис деце у предшколску установу и први разред основне школе.

Госте из Републике Српске интересовало је стручно усавршавање и професионални развој васпитача, наставника и стручних сарадника, усавршавање наставника српског језика у Образовно- културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу, као и искуства и примери добре праксе у вези са Центрима за таленте.

На састанку је дискутовано и о оснивању и раду ресурсних центара, заштити националних идентитетских дисциплина (српског језика, историје, географије) и искуству и резултатима полагања завршног испита, мале матуре.

Loading