ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак министра Младена Шарчевића и Уније синдиката просветних радника Србије

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са представницима Уније синдиката просветних радника Србије о кључним темама на којима треба радити у наредном периоду: насиље у школама, платни разреди и запошљавање.

У сарадњи са Уницефом радимо на сузбијању насиља у школама и у наредном периоду желимо да максимално укључимо све сегменте како би се дошло до резултата. Са нашим спољним сарадницима на терену, којих је  74 желимо да сагледамо целу слику сваке школе и успоставимо још боље односе са директорима и секретарима школа, али и да смањимо насиље. Родитељи су кључни елемент који могу да помогну у овом сегменту, истакао је министар Шарчевић.

Унија синдиката просветних радника Србије жели да учествује у свим пројектима који се односе на сузбијање насиља у школама и подржавају министра у праведним сменама директора за које сматрају да могу много да учине свако у својој школи. Било је речи о примени свих закона који могу да помогну, али и да се још више уведу новчане казне за родитеље у односу на период иза нас.

Loading