ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак поводом интернационализације високог образовања у Србији

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Фондација Темпус и представници ректората државних високошколских установа састали су се у Клубу посланика где су разговарали о унапређењу интернационализације високог образовања у Србији.

На састанку је било речи и о предстојећим активностима Министарства посвећеним интернационализацији високог образовања, укључујући и учешће на међународним сајмовима образовања и сарадњу са страним амбасадама и дипломатско-конзуларним представништвима.

Учесници су разговарали и о усвајању новог Правилника о садржају јавних исправа које издаје високошколска установа. Предвиђено је да се тим правилником реши неки од вишегодишњих проблема који су отежавали  рад са страним студентима.

Наиме, новим Правилником се  предвиђа штампање студентске књижице (индекс) за стране студенте на српском и енглеском језику, измењени образац дипломе за заједнички студијски програм, као и двојезично издавање додатка дипломи за стране студенте, такође на српском и енглеском језику.

Са представницима ректората разговарале су државни секретар Ана Ланговић Милићевић и управитељ Фондације Темпус Марија Филиповић Ожеговић.

Оне су представиле информације о новом каталогу студијских програма који су акредитовани на страном језику (Студирај у Србији – Study in Serbia), као и пратећим промотивним материјалима.

 

Loading