ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак поводом успешне рализације завршног испита и уписа у средње школе

Захваљујући тимском раду завршни испит у основним школама протекао је успешно, али имамо обавезу и одговорност да наставимо да радимо на унапређењу овог система, изјавила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић на представљању извештаја о реализацији завршног испита у основном образовању и васпитању и упису у средње школе, који је одржан на Факултету организационих наука, који је развио софтверско решење за овај процес.

„Сва три дана завршног испита протекла су по плану и у најбољем реду и томе је допринела добра координација и сарадња свих аактера у овом сложеном процесу. Спроведена су многа унапређења у реализацији завршног испита у односу на претходне године“, навела је министарка Ђукић Дејановић и захвалила свима који су допринели да организација и реализација завршног испита прође без икаквих проблема.

Она је истакла да ће Влада Србије, Министарство просвете , Канцеларија за информационе технологије и електронску управу и ФОН, уз подршку Народне скупштине наставити да унапређују процес завршног испита , како би следећи завршни испит био организован на још вишем нивоу.

Проф. др Милан Мартић, декан Факултета организационих наука захвалио је Влади Србије, Министарству просвете и Канцеларији за ИТ и еУправу што им је поверен развој софтверског решења.

„Задовољство је што је пету годину заредом успешно примењено софтверско и организационо решење које је развило 20 наставника и сарадника на ФОН-у. Обезбеђена је максимална тачност, потпуна транспаретност целог процеса и резултати су у кратком року добијени. Уверен сам да ћемо наставити сарадњу на овим и другим пројектима“ изјавио је проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а.

Милан Латиновић, в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу захвалан је на перманентном улагању Владе у развој телекомуникационе, ИКТ и иновационе инфраструктуре, као и јачању капацитета државе у области дигитализације у образовном систему

„Имамо унапређен образовни екосистем на којем многе развијене земље могу да нам позавиде. Такође, захваљујем ФОН-у на изузетном ангажовању и жељи да сваке године унапређују овај пројекат“ , истакао је Латиновић.

Loading