ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак са представницима ММФ-а

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) и представницима Светске банке о свеобухватним структурним реформама у просвети које треба да допринесу бољем и бржем привредном напретку у Србији.

Водили смо се идејом стварања јединствене платформе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе уз помоћ које смо већ пронашли оптимална решења за функционисање система, рекао је Шарчевић и додао да се ефекти рада виде већ сада иако је очекивано време за прве резултате септембар 2018 године.

Министар Шарчевић је током састанка упознао делегацију ММФ са активностима које је Министарство предузело по питању рационализације у просвети као и  да је први корак оптимизације школског простора направљен у Београду, а да се са Светском банком ради на пројекту мреже школа у целој Србији где ће активности на том плану бити настављене и током следеће године.

Мисија Међународног монетарног фонда коју предводи Џејм Руф  борави у Београду поводом седмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана Србије. У оквиру седмог  разматрања аранжмана , сагледавају се обавезе које су договорене економским програмом као и мере и резултати економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

Loading