ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак са ректорима државних универзитета

Представници Министарства просвете и Министарства науке, технолошког развоја и иновација разговарали су данас са ректорима државних универзитета о унапређивању положаја истраживача на факултетима. На састанку је поручено да два министарства настављају заједнички рад и сарадњу са академском заједницом на системском решењу положаја истраживача на факултетима.

Учесници састанка констатовали су да Радна група формирана од стране декана факултета и истраживача активно ради на решавању проблема положаја истраживача на факултетима и указали на потребу да се закључци радне групе који се односне на измене статута појединих универзитета како би се омогућило факултетима да самостално уређују учешће истраживача у радним и стручним телима, што пре имплементирају.

Ректори су потврдили да ће радити на овоме како би се чланицама универзитета које имају ову потребу дала могућност за уређење овог питања.

На састанку у Влади Србије  присуствовали су министарка науке технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, државни секретари у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић и  проф. др Ивица Радовић, државни секретар у Министарству науке, технолошког развоја и иновација  Вукашин Гроздић, као и помоћници министра просвете др Александар Јовић и проф. др Мина Зиројевић.

Испред државних универзитета састанку су присуствовали ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета уметности проф. др Мирјана Николић, проректор Државног универзитета у Новом Пазару проф. др Драгослав Шумарац, проректор за НИР Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици проф. др Јордан Радосављевић, као и генерални секретар Универзитета у Крагујевцу Марко Лукић.

 

Loading